2013. március 26., kedd

A Kölcsey Ferenc Líceum diákjainak látogatása

A hosszú előkészületek után március 22-én végre iskolánkban fogadhattuk a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Líceum tanulóit. Sajnos az időjárás nem kedvezett számunkra, hiszen cudar körülmények tekintetében az is felmerült, hogy elhalasztják a kölcseys diákok utazását. Szerencsére, erre nem került sor és még a délelőtti órákban fogadhattuk a tanulókat és kísérő tanáraikat. A hétvégi programot iskolánk igazgatója, Lőrincz László és Vadonné Kovács Edit igazgatóhelyettes beszéde nyitotta, akik fogadták vendégeinket. 


A nap a sóstói Futorobi ökojátszóházban folytatódott. Habár a létesítmény eredetileg a kisebb korosztályok számára készült mindnyájan felszabadultan élvezhettük a különböző berendezéseket. Az élvezetet összekötve a hasznossal, egy kisebb bemutatót is láthattunk a környezetvédelemről, valamint a víz következetes és praktikus felhasználási módjairól. A napot az iskolában megrendezett program zárta, ahol a diákok bemutatták az elkészült projektmunkáikat és közösen énekeltek. 

A szombati napot a Tuzson János Botanikus kertben indítottuk, ahol az idegenvezetésének köszönhetően sok érdekességet tapasztalhattunk meg. A nap további részét Tokajban töltöttük, ahol a csapat nagy része a Tisza és a Bodrog találkozásánál szelektív hulladékgyűjtésen vett részt, míg egy kisebb brigád a két folyó vízminőségét ellenőrizték. A hideg időjárás sok kellemetlenséget okozott, de mindez már csak emlék volt, amikor vasárnap a sóstói Aquarius élményfürdő termálvizét élvezhettük. A mókából nem maradhattak ki a különböző élményelem sem: a szorgalmas munka után önfeledten élveztük a csúszdákat, hullám- és örvénymedencéket. Habár a látogatás nem volt hosszú, mind csupa hasznos tudással, új barátságokkal és kellemes élményekkel gyarapodtunk a hétvége alatt, és már izgatottan várjuk az elkövetkező utazást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése