2013. március 1., péntek

Határtalanul! a SZIKSZI-ben

Nagy örömmel értesültünk arról, hogy iskolánkban is beindul a Határtalanul! program. Az Országgyűlés határozata alapján minden középiskolásnak tanulmányai során legalább egyszer el kell jutnia határon túli, magyarlakta területre.


A mi iskolánk a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Líceummal közösen nyert a Határtalanul! pályázaton. Az együttműködés keretében 62 diák és 8 kísérő tanár látogathat el a résztvevő iskolákba. A programot a Bethlen Gábor Zrt. 853 625 forinttal támogatja. Ez az összeg teljes egészében finanszírozza a nyertes iskolai csoportok utazási és szállási költségeit.


 Határtalanul! kirándulások keretében a magyarországi diákok valamely határon túli magyarlakta területre utaznak, ahol meglátogatják a helyi nevezetességeket, történelmi személyiségekkel, alkotókkal kapcsolatos emlékhelyeket. A tanulók a tanulmányaikhoz kapcsolódó programokon és a külhoni magyar diákokkal közös szakmai tevékenységeken vesznek részt. A programunk címe: "Víz és Föld a számítástechnika tükrében". A személyes tapasztalatok, a közös munka és találkozások jelentősége fontos az együttműködésben.


A programról több információ http://bgazrt.hu/hatartalanul/ oldalon érhető el.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése